Wednesday, November 26, 2014

hukum tarikan..

kisah nya saya tengah baca buku ni.. agak menarik. tapi sebenarnya banyak membantu dalam kehidupan seharian..pastu saya ada gugel gugel sikit..
so sy dapat ni dr blog ni .. mungkin bole menarik perhatian kalian untuk mencari buku dan mendalami LOA ni..


Hukum tarikan ialah prinsip yang terhasil akibat getaran yang terhasil daripada kesedaran anda sama ada anda menyedari atau tidak iaitu:-


  • fikiran
  • perasaan
  • persepsi
  • sikap
Ianya menjadi sebab kenapa jalan menuju kejayaan dan kebahagiaan bermula dengan pemikiran dan perasaan anda yang seterusnya memberikan pengalaman dan tanggungjawab kepada realiti kehidupan anda.Menerima tanggungjawab kepada kehidupan anda tanpa sebarang syarat akan menguatkan diri anda.Apabila anda memahami bahawa anda merupakan sumber kepada kehidupan anda,anda boleh
mengubah kehidupan anda.

Apabila anda menyedari bahawa anda sentiasa disokong oleh alam semesta dimana setiap gelombang yang di pancarkan oleh anda akan bersatu dengan alam semesta,anda akan mampu untuk mengubah kehidupan anda sekiranya anda ingin berubah."Jalan" yang biasanya dikenali dengan nama "nasib baik"/luck akan muncul kerana alam semesta akan memberikan apa yang anda inginkan-bergantung
kepada getaran yang anda hasilkan.Inilah yang terhasil daripada Hukum Tarikan.

Persoalannya ialah,apakah maksud "berubah" bagi diri anda?
Hanya anda yang dapat menjawab soalan ini.

Hukum Tarikan ialah kuasa yang menarik sesuatu yang anda berikan perhatian.Ianya bermakna anda menjadi magnet untuk menarik sesuatu yang anda berikan perhatian pada sepanjang masa.

Untuk menggunakan kuasa Hukum Tarikan dengan sepenuhnya,anda perlu menyedari apa yang berlaku di dalam diri anda.Anda perlu berwaspada tentang fikiran,perasaan,kepercayaan, dan sikap anda yang menghasilkan pengalaman hidup anda.

Anda merupakan sebuah mesin yang menghasilkan realiti kehidupan anda pada setiap saat.Adalah mustahil sekiranya anda tidak mampu membina pengalaman baru.Yang membezakan pengalaman yang tercipta ialah pengalaman yang anda inginkan atau pengalaman yang tidak seperti anda harapkan.Rahsianya ialah anda sentiasa peka bagaimana pengalaman tersebut boleh terhasil.

Hukum Tarikan adalah jelas.Ianya sangat mudah difahami.ianya boleh membantu anda atau merosakkan anda.Untuk menarik apa yang anda mahukan dalam hidup,anda perlu menumpukan perhatian kepada apa yang anda mahukan dengan sepenuh hati.Maksud sepenuh hati ialah dengan fikiran positif iaitu anda akan mendapatkan apa yang anda mahu dan yakin dengan sepenuhnya.Ianya akan membantu anda mengambil tindakan yang tepat pada masa yang sesuai pada tempat yang betul.

sumber :http://hypnosis-diri.blogspot.com

No comments:

Post a Comment